Aguila: doskonałość na wielką skalę

Nowy ekspres Nespresso dla gastronomii. Warszawa, 4 listopada 2011 r. Firma Nespresso stale dąży do doskonałości i nieustannie wprowadza innowacyjne rozwiązania w celu zapewnienia kawy najwyższej jakości, którą można cieszyć się zarówno w domu, jak i poza nim. Nespresso unowocześniając swój asortyment urządzeń z oferty dla firm, wprowadza rozwiązania, które są odpowiedzią na potrzeby nawet najbardziej wymagających właścicieli wiodących hoteli i restauracji.

Aguila to ekspres dla gastronomi, który gwarantuje uzyskanie idealnej kawy, dzięki połączeniu tradycyjnej metody parzenia kawy z najnowszymi technologiami Nespresso. Jest owocem współpracy Nespresso z Thermoplan AG, szwajcarską firmą specjalizującą się w produkcji nowoczesnych systemów do produktów mlecznych, będącej liderem w tym sektorze rynku od 1974 roku.

Efektem połączenia tych dwóch obszarów specjalistycznej wiedzy jest urządzenie parzące doskonałą kawę. Ekspres umożliwia wyjątkowo szybkie przygotowanie gorących i zimnych kaw, a także nawet najbardziej wyszukanych napojów na bazie mleka. Wystarczy nacisnąć jeden przycisk. Cztery głowice ekstrakcyjne mogą pracować jednocześnie, dzięki czemu obsługa może zwiększyć wydajność w „godzinach szczytu”.

Jedną z zalet ekspresu Aguila jest jego modułowa budowa oparta na autonomii poszczególnych elementów urządzenia. Dzięki niej podczas naprawy jednej części ekspresu, kolejne mogą nadal pracować. Aby użytkowanie urządzenia było jeszcze prostsze, wyposażono je w półautomatyczny system codziennego czyszczenia i przepłukiwania – wszystko po naciśnięciu tylko jednego przycisku.

Zrównoważony rozwój jest dla Nespresso priorytetem. Dlatego też Aguila przechodzi do trybu oszczędzania energii po 30 minutach bezczynności, a do trybu maksymalnego oszczędzania energii po upływie dłuższego czasu.

Dzięki połączeniu stali inox i aluminium, Aguila to także elegancki wygląd. Z pewnością zrewolucjonizuje sposób, w jaki placówki obsługujące dużą liczbę osób oraz wiodące firmy serwują kawę.

Ekspres Aguila będzie dostępny w sprzedaży od 4 listopada 2011 r.

Budowa

  • Wykończenie będące połączeniem stali inox i aluminium

Innowacyjne funkcje

  • Modułowa budowa umożliwia wykonywanie napraw bez wyłączania urządzenia z użytku
  • Tryb oszczędzania energii włączający się po 30 minutach bezczynności (oszczędność na poziomie 50%) oraz dodatkowy tryb maksymalnego oszczędzania energii (oszczędność energii na poziomie 95%)

Dane technologiczne

  • 4 głowice ekstrakcyjne umożliwiające jednoczesne i szybkie przygotowywanie kawy i innych napojów
  • 3 programowalne wielkości filiżanek (Ristretto, Espresso, Lungo)
  • Wbudowany spieniacz do mleka: pojemnik (nadający się również do zmywarek) o pojemności 5 L schładzany w temp. 4°C umożliwiający przygotowanie pianki z ciepłego i zimnego mleka
  • Możliwość przygotowania mleka na 4 różne sposoby po naciśnięciu jednego przycisku: pianki z gorącego mleka, pianki z zimnego mleka, gorącego mleka i zimnego mleka
  • Możliwość przygotowania kawy Espresso Macchiato, Cappuccino, Latte Macchiato i Lattino po naciśnięciu jednego przycisku
  • Wyświetlacz cyfrowy z wyborem języka
  • Ręczne wkładanie i wyrzucanie kapsułek
  • Codzienne półautomatyczne czyszczenie
  • Dostępne bezpośrednie przyłącze wody z filtrem
  • 2 zbiorniki na zużyte kapsułki (łączna pojemność 250 kapsułek)
  • Dwa duże podgrzewacze filiżanek
  • Wymiary: 100 cm szer. x 63 cm wys. x 62 cm gł.
  • Waga: ok. 100 kg
  • Dwuletnia gwarancja

Firma partnerska
Thermoplan AG

Dostępność
Listopad 2011 r.

O Nestlé Nespresso SA
Nestlé Nespresso SA to światowy pionier i lider w sektorze najwyższej jakości porcjowanej kawy. Siedziba firmy mieści się w Lozannie, w Szwajcarii. Nespresso sprzedaje swoje produkty w ponad 50 krajach i zatrudnia 5500 pracowników. W 2010 r. firma posiadała globalną sieć 215 ekskluzywnych butików. W tym samym roku osiągnęła globalne wyniki sprzedaży na poziomie przekraczającym 3 miliardy CHF, a wzrost organiczny przekroczył 20%. Więcej informacji na stronie www.nespresso.com/mediacenter.